Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Καλοκαίρι: η καλύτερη εποχή για βελτίωση της διατροφής

Τους ζεστούς μήνες του χρόνου είναι ευκολότερο να τρεφόμαστε πιο υγιεινά, εξαιτίας των φυσικών προϊόντων που υπάρχουν, αλλά επίσης και επειδή το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για τη βελτίωση των διατροφικών μας συνηθειών, αναφέρουν διαιτολόγοι από τις ΗΠΑ.

«Το ψήσιμο στα κάρβουνα αποτελεί μια πολύ καλή δικαιολογία για να δοκιμάσουμε νέες συνταγές, βάζοντας μπαχαρικά –για να νοστημίσουν- επάνω σε υγιεινές τροφές που προσπαθούμε να ενσωματώσουμε στη διατροφή μας όλο το χρόνο, αλλά δεν τα καταφέρνουμε», λένε σε μια δήλωσή τους οι Judy Prince και Nancy Addison, διαιτολόγοι από το New York-Presbyterian Hospital/Weill Cornell Medical Center.


«Κάθε εποχή μας προσφέρει νέους τρόπους για να βελτιώσουμε τη διατροφή μας και το καλοκαίρι, όχι μόνο δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά την κορωνίδα των εποχών για κάτι τέτοιο. Κάνοντας μερικές μικρές αλλαγές στο καθημερινό μας μαγείρεμα, δηλαδή προσθέτοντας εποχιακά λαχανικά και φρούτα, το καλοκαίρι μπορεί να γίνει η ιδανική στιγμή ώστε να γίνουν μόνιμες υγιεινές αλλαγές στον τρόπο διατροφής. Γεγονός που θα διώξει τα περιττά κιλά και θα τα κρατήσει για πάντα μακριά.


Οι διαιτολόγοι πρότειναν:


-    Απαλλαγείτε από το μοσχαρίσιο κρέας, όσο περισσότερο μπορείτε.

-    Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε μαγιονέζα στις σαλάτες. Χρησιμοποιήστε μουστάρδα και γιαούρτι αντ΄ αυτού.
-    Κάντε μη αλκοολούχες επιλογές όταν πρόκειται να πιείτε κάτι.
-    Κάντε τα εποχιακά λαχανικά το επίκεντρο του καθημερινού σας γεύματος.
-  Το ψήσιμο στη σχάρα αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο να προσθέσετε γεύση, μειώνοντας το λίπος και τις θερμίδες.
-   Ικανοποιήστε την όρεξή σας για γλυκό τρώγοντας φρέσκα φρούτα, που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες και ενέργεια.