Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ποια είναι τα 5 «υγιεινά» φαγητά που πρέπει να αποφεύγετε


Πριν ξεκινήσετε να κάνετε δίαιτα για να χάσετε τα κιλά των Χριστουγέννων, σιγουρευτείτε ότι γνωρίζετε ποιες είναι οι πραγματικές υγιεινές τροφές, από εκείνες που φαίνονται υγιεινές αλλά στην ουσία δεν είναι.
«Αν επιλέξετε να φάτε αυτά τα τρόφιμα να γνωρίζετε ότι ίσως επιβραδυνθεί η πρόοδος της μείωσης του βάρους σας. Μην ξεγελιέστε από εντυπωσιακούς τίτλους ή από ό, τι φαίνεται υγιές. Να ελέγχετε πάντα τις ετικέτες πριν από την κατανάλωση», σημειώνει η  Kayla Itsines, διάσημη γυμνάστρια.

Μίγμα ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων
Nuts and dried fruit mix
Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν αγοράζετε ένα μείγμα φρούτων και ξηρών καρπών, διότι αν και μερικά από αυτά, είναι μεγάλες πηγές πρωτεϊνών, ινών και υγιεινών λιπών, τα περισσότερα είναι γεμάτα ζάχαρη και αλάτι.
Τα αποξηραμένα φρούτα είναι ο μεγαλύτερος «ένοχος» καθώς περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης και τα καρύδια καλύπτονται συνήθως με αλάτι. Η καλύτερη λύση είναι να αγοράσετε ένα μείγμα που έχει όλα τα φυσικά αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς, χωρίς τη σοκολάτα και τα γλυκά προσθετικά.

Dressing για σαλάτες
Salad Dressing
Στην προσπάθεια σας να τρώτε υγιεινά και νόστιμα, πέφτετε στην μεγαλύτερη παγίδα γιατί η πιο νόστιμη σαλάτα είναι συνήθως γεμάτη ζάχαρη, φυτικά έλαια και λίπη. Για να μην αναφέρουμε τις τεχνητές χημικές ουσίες.
Η καλύτερη λύση για τη σως σαλάτας είναι να φτιάξετε τη δική σας, από χυμό λεμονιού και λάδι ή βαλσάμικο ξύδι και λάδι.

Παγωμένο γιαούρτι
Frozen Yoghurt
Συγκρίνοντας το παγωτό και το παγωμένο γιαούρτι σχετικά με το κορεσμένο λίπος, το γιαούρτι θα κερδίσει...πανηγυρικά!
Ακόμα, αν εξετάσουμε τις θερμίδες και τα σάκχαρα που έχει το παγωμένο γιαούρτι, μπορεί να είναι τρομακτικά παρόμοιο με το παγωτό.
Την στιγμή που θα αρχίσετε να προσθέτετε τα αγαπημένα σας toppings στο «υγιές» παγωμένο γιαούρτι σας, τότε οι θερμίδες εκτοξεύονται. Πολλά από τα οφέλη του γιαουρτιού βρίσκονται μέσα σε αυτό αλλά με τη χρήση της θερμικής επεξεργασίας στην οποία υπόκειται για να γίνει παγωμένο, σκοτώνονται όλα τα θρεπτικά συστατικά.

Βούτυρο από ξηρούς καρπούς
Nut Butters
Τα βούτυρα από ξηρούς καρπούς είναι καλά για εσάς, εκτός αν έχουν περισσότερα από δύο συστατικά. Εάν αγοράσετε βούτυρα από μεγάλα σούπερ μάρκετ να είστε ενήμεροι για τα προστιθέμενα σάκχαρα, τα τεχνητά αρώματα και το αλάτι. Ιδανικά, τα μόνα συστατικά που πρέπει να περιέχει είναι οι ξηροί καρποί και ίσως λίγο αλάτι.

Αρωματισμένη βρώμη
Flavoured Oats
Γνωρίζουμε ότι η βρώμη κάνει καλό, αλλά η προσθήκη και άλλων συστατικών σε αυτήν δεν είναι το ίδιο με το να τρώμε ένα μπολ με βρώμη ολικής άλεσης. Δυστυχώς, οι προσθήκες και τα αρώματα γεμίζουν τη βρώμη με ζάχαρη και νάτριο.
Η προσθήκη ζάχαρης δεν είναι απόλυτα απαγορευτική και επιτρέπεται σε λογικά πλαίσια, ειδικά την ώρα του πρωινού, όταν το σώμα σας λαχτάρα για ζωτικής σημασίας καύσιμο, για να σας κρατήσει για το υπόλοιπο της ημέρας.
Αν θέλετε να «γλυκάνετε» τη βρώμη μπορείτε να προσθέσετε γιαούρτι και φρούτα.