Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ισορροπείστε τη Διατροφή σας!


Η δύναμη της Πρωτεΐνης:
Η Πρωτεΐνη βοηθά στο να χτίσετε και να διατηρήσετε δυνατούς μύες. Προσπαθήστε να καταναλώνετε τουλάχιστον 75 με 100γρ. πρωτεϊνών ημερησίως. Η κατανάλωση πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα βοηθά στο να ελέγξετε αποτελεσματικά την όρεξη σας. Οι καλύτερες τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη είναι αυτές που είναι χαμηλές σε λιπαρά, το θρεπτικό πρωτεϊνούχο ρόφημα για πρωινό, το στήθος του κοτόπουλου ή της γαλοπούλας, το ασπράδι των αυγών, τα ψάρια και τα οστρακοειδή, τα άπαχα μέρη του κρέατος, και τα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή μη παχυντικά γαλακτοκομικά προϊόντα. Περιορίστε την κατανάλωση πρωτεϊνούχων τροφών υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά όπως είναι το τυρί, τα περισσότερα κόκκινα κρέατα, τα λουκάνικα και τα πλήρη σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα.
 
  • Η πρωτεΐνη βοηθά στην προστασία των μυών και των οστών
  • Η πρωτεΐνη βοηθά στον έλεγχο της όρεξης και είναι ουσιαστική για την ενέργεια. 
Σημαντικά Δημητριακά:
Θα πρέπει να λαμβάνετε 25γρ. ινών ημερησίως για καλύτερη ευεξία καταναλώνοντας ένα συνδυασμό όλων των δημητριακών, φρούτων και λαχανικών, Τα περισσότερα δημητριακά αποτελούνται από ένα εξωτερικό κάλυμμα ινών, μια εσωτερική μερίδα πλούσια σε άμυλο και ένα πυρήνα πλούσιο σε πρωτεΐνη. Μπείτε στην διαδικασία να διαβάσετε τις ετικέτες των προϊόντων και επιλέξτε τροφές πλούσιες σε ίνες όπου αυτό είναι δυνατό.
Προσπαθήστε να καταναλώνετε μέχρι 3 μερίδες ημερησίως από τροφές με φυτικές ίνες, όπως για παράδειγμα ψωμί 100% ολικής αλέσεως και ζυμαρικά, σκούρο ρύζι και δημητριακά, όπως η βρώμη και το αποφλοιωμένο σιτάρι. Αυτά παρέχουν τις περισσότερες βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και υδατάνθρακές από ότι τα επεξεργασμένα προϊόντα σιταριού.
 
  • Οι ίνες εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του εντερικού συστήματος και επιβραδύνουν την διαδικασία εκκένωσης του γαστρικού συστήματος.
  • Η επαρκής λήψη ινών υποστηρίζει την καρδιοαγγειακή υγεία
Γαλακτοκομικά Προϊόντα:H πρωτεΐνη γάλακτος αποτελεί πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας που βοηθάει στην εξισορρόπηση της διατροφής σας για καλύτερη ευεξία. Αν έχετε ευαισθησία στην ζάχαρη του γάλατος γνωστή και ως Λακτόζη, μπορείτε να βρείτε γαλακτοκομικά προϊόντα με μειωμένη Λακτόζη, μπορείτε επίσης να τα αντικαταστήσετε με προϊόντα σόγιας χωρίς την απώλεια οποιωνδήποτε βασικών θρεπτικών ουσιών. Αναζητήστε χαμηλά σε λιπαρά και μη παχυντικά γαλακτοκομικά προϊόντα και αποφύγετε τα πλήρη σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα.
 
  • Το Ασβέστιο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των μυών και την σύσπαση αυτών καθώς και για την αποφυγή μυϊκών κραμπών
  • Έλλειψη βιταμίνης D σχετίζεται με αυξημένους κινδύνους γνωστών ασθενειών της γήρανσης.
Τα Καλά και Κακά Λιπαρά:Τα υγιή λιπαρά που εμφανίζονται στα καρύδια, στο αβοκάντο και στο ελαιόλαδο είναι μερικά από τα πιο υγιή λιπαρά που μπορείτε να καταναλώσετε.
Τα ψάρια που αλιεύονται στους ωκεανούς επίσης είναι πλούσια σε υγιή λιπαρά που μπορούν να αποτρέψουν τους κινδύνους καρδιαγγειακών παθήσεων, όταν αυτά καταναλώνονται τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα ως μέρος μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.
Λιπαρά όπως τα λάδια, το βούτυρο, η μαργαρίνη, η μαγιονέζα και τροφές πλούσιες σε λιπαρά όπως τα ντρέσινγκ για τις σαλάτες, οι σάλτσες και οι λιπαροί ζωμοί από σαλάτες πρέπει να περιορίζονται.
Λίγα καρύδια, ή μερικές φέτες από αβοκάντο μπορούν να προσθέσουν πολύ γεύση στα λαχανικά ή στις σαλάτες με πολύ λιγότερα λιπαρά από ότι οι βαριές σάλτσες και τα ντρέσινκγς.
 
  • Τα καλά λιπαρά είναι απαραίτητα για την ομαλή ανάπτυξη και λειτουργία του εγκεφάλου.
  • Η ανεπάρκεια λήψης σημαντικών λιπαρών οξέων μπορεί να οδηγήσει σε μια εξασθενημένη δυνατότητα μάθησης και ανάκλησης πληροφοριών.
Τα Οφέλη της Φυτικής Διατροφής:Τα λαχανικά και τα φρούτα χωρίζονται σε διάφορες χρωματικές κατηγορίες: κόκκινα, κίτρινα/Πράσινα, Πράσινα, Άσπρα/Πράσινα, Πορτοκαλί/Κίτρινα, Πορτοκαλι, Κόκκινα/Μωβ. Αυτά τα χρώματα προέρχονται από μοναδικές φυτικές ουσίες, οι οποίες έρχονται σε αλληλεπίδραση με τον οργανισμό και μερικές φορές αποθηκεύονται στον οργανισμό μας. Για την καλύτερη ευεξία, συμπεριλάβετε κάθε μία διαφορετική χρωματική ομάδα κάθε μέρα.
Συνιστάται η κατανάλωση επτά μερίδων την ημέρα για την γυναίκα και εννιά μερίδων αντιστοίχως για τον άνδρα (η μερίδα είναι περίπου ένα φλιτζάνι από φρέσκα λαχανικά, μισό φλιτζάνι από μαγειρεμένα λαχανικά, ή μισό φλιτζάνι από φρούτα).
Για να γίνει πιο εύκολη η λήψη 7 με 9 μερίδων ημερησίως, δοκιμάστε βολικά φρέσκα φρούτα και λαχανικά, χυμό ντομάτας, χυμούς ή σούπες και σαλάτες.
  • Τα φυτικά θρεπτικά συστατικά βοηθούν στην προστασία του οργανισμού ενάντια στον καρκίνο.
Πορτοκαλί-Κίτρινα Πορτοκάλια, μανταρίνια, ροδάκινα, παπάγια, νεκταρίνια
Πορτοκαλί Καρότα, μάνγκο, βερίκοκα, πεπόνια, κολοκύθα, γλυκοπατάτες
Κόκκινο-Μωβ Κόκκινα σταφύλια, φρέσκα ή ξηρά δαμάσκηνα, βανίλιες, βατόμουρα, μούρα, φράουλες
Κόκκινο Ντομάτες και τα παράγωγα ντομάτας, το ροζ γκρεϊπφρουτ, το καρπούζι
Κίτρινο-Πράσινο Σπανάκι, αβοκάντο, ο ζωμός από πεπόνι, μαρούλι, κίτρινα λάχανα, καλαμπόκι, πράσινα μπιζέλια
Πράσινο Μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο
Άσπρο-Πράσινο Σκόρδο, φρέσκα κρεμμύδια, ξερά κρεμύδια, σέλινο, πράσσα, σπαράγγια.



























Επικοινωνία με προσωπικό Σύμβουλο Ευεξίας- Διατροφής ,στο τηλ:698 19 600 83 και στο ΜΑΙL herbalifesantorini@yahoo.gr 
για άμεση γνωριμία με τις εκπληκτικές δυνατότητες της herbalife