Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Η «χρυσή» δίαιτα για την κακή χοληστερίνη

Η  υποστήριξη  που παρέχει  για  την  διαχείριση  βάρους  η   Herbalife  έχει εντυπωσιακά  αποτελέσματα όταν συνδυάζετε  με υγιεινή  διατροφή  . Απόδειξη   αυτού  η σημερινή  μας ανάρτηση  για τα  φασόλια, τις  φακές και τους ξηρούς  καρπούς.

Ρίχνουν τη χοληστερόλη και βοηθούν στη διατήρηση της γενικότερης υγείας του οργανισμού. Πρόκειται για μια σειρά από θαυματουργές τροφές, μεταξύ των οποίων τα φασόλια, οι φακές και οι ξηροί καρποί, τις οποίες συνιστούν Καναδοί επιστήμονες στο πλαίσιο της ειδικής δίαιτας που δημιούργησαν για να καταπολεμήσουν την κακή χοληστερίνη και η οποία μπορεί, όπως λένε, να μειώσει τα επίπεδα της LDL στο αίμα κατά 14% μέσα σε έξι μήνες.

Η δίαιτα περιλαμβάνει ξηρούς καρπούς και βρώμη, μπιζέλια, φασόλια και φακές, καθώς και αρκετά προϊόντα σόγιας, όπως τοφού, γάλα και κρέας σόγιας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Τορόντο, οι τροφές αυτές, που καταπολεμούν τη χοληστερόλη, πρέπει να συνδυάζονται με ένα γενικότερο διαιτολόγιο χαμηλό σε λιπαρά. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα επιτύχει όποιος κάνει χρήση της δίαιτας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Οπως διευκρινίζει ο καθηγητής Ντέιβιντ Τζένκινς, «το να τρώει κανείς λίγους ξηρούς καρπούς ή μια μερίδα φασόλια σόγιας δεν θα αντισταθμίσει μια κατά τα άλλα φτωχή δίαιτα. Στις κλινικές δοκιμές που κάναμε οι συμμετέχοντες ακολουθούσαν ήδη μια χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά δίαιτα, η οποία και αποτελεί την πρώτη και κύρια συμβουλή στους ανθρώπους που επιθυμούν ή χρειάζεται να μειώσουν τη χοληστερόλη τους».

Οι ειδικοί χώρισαν τους εθελοντές, συνολικά 345 άτομα, σε τρεις ομάδες. Η πρώτη ακολούθησε απλά μια δίαιτα με λίγα λιπαρά, φρούτα και λαχανικά. Οι άλλες δύο ομάδες, εκτός από τη δίαιτα αυτή, συμπεριέλαβαν στη διατροφή τους τις τροφές που καταπολεμούν τη χοληστερόλη. Η τρίτη ομάδα, μάλιστα, ακολούθησε πολύ πιο εντατικό πρόγραμμα με τις τροφές αυτές.

Εξι μήνες αργότερα η πρώτη ομάδα είχε περιορίσει τα επίπεδα της LDL κατά 3%, η δεύτερη κατά 13% και η τρίτη κατά 13,8%. Μάλιστα το πρόγραμμα που ακολούθησε η τρίτη ομάδα, αν ακολουθηθεί για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα, μπορεί να περιορίσει κατά 11% και τον κίνδυνο που διατρέχουν τα μέλη της να νοσήσουν από την καρδιά τους μέσα στην ερχόμενη δεκαετία.